Ny bok om treningsøvelser fra Landsforeningen for Ryggmargsskadde

Landsforeningen for Ryggmargsskadde med partnere er glade for å presentere en ny bok om treningsøvelser for rullestolbrukere og alle andre som kan ha glede av boken med treningstips, veiledninger og videoer.
25. februar 2017

I denne boken presenteres styrketreningsøvelser for deg som sitter
i rullestol. Vi ønsker å gi deg en verktøykasse med enkle øvelser som du effektivt kan gjøre hjemme eller på et treningssenter. Øvelsene kan også brukes av fagpersoner, eller andre, som vil ha tips og inspirasjon om trening for personer som sitter i rullestol.Boken er et felles samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen
for Ryggmargsskadde (LARS), Avdeling for Ryggmargsskader ved St. Olavs Hospital, Olympiatoppen Midt-Norge, Helmet AS, Siste Skrik Kommunikasjon og Exorlive. Med hjelp av midler fra Extrastiftelsen har vi laget et utvalg treningsøvelser for rullestolbrukere.

Boken er tilgjengelig i en papirutgave og i en elektronisk versjon. Papirutgaven er sendt til alle LARS medlemmer og den elektroniske versjonen kan lastes ned fra hjemmesidene til Landsforeningen for Ryggmargsskadde på www.lars.no I den elektroniske versjonen er alle øvelsene presentert med korte demonstrasjonsfilmer med lenker på sidene for de enkelte øvelsene i boken, totalt 62 filmer. I tillegg er det laget tre treningsfilmer som i sin helhet kan følges når du trener hjemme. I den elektroniske utgaven på nett har vi også laget en kortfilm til inspirasjon og motivasjon til deg som ønsker å trene på et treningssenter.

Her er lenke til boken med videoer http://lars.no/ryggmargskader/treningsbok-og-abc-om-ryggmargsskade/3fd8838c-3825-4e4e-a4c2-cbe212364702Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) ønsker å takke alle som har bidratt til denne flotte og viktige boken om treningsøvelser for rullestolbrukere.

Dette prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, - foruten dem hadde vi ikke fått til prosjektet og boken.

Vi vil takke alle for bidragene til boken innkludert St. Olavs Hospital for deres gode bidrag på fagsiden og spesielt ønsker vi å rette en stor takk til Berit Brurok for utmerket og målrettet prosjektledelse.

LARS er stolt av resultatet og vi håper at boken med videoer blir tatt godt i mot og vil være til hjelp og inspirasjon for alle som ønsker å få mer trening og mosjon inn i hverdagen.

Del gjerne denne nyheten videre.

 
Med treningshilsen fra LARS hovedstyret

Flere nyheter
 • LARS samarbeidspartnere 2019
  17. mars 2019
  Puss brilleglassene, folkens - her kommer det gledelige nyheter!
  Vi har så langt i år klart å inngå samarbeidsavtaler med både forholdsvis nye aktører og gamle travere i markedet - noe som er veldig moro!
 • Nå kommer våren...
  16. mars 2019
  - så da er det på tide å sette i gang med å bygge deg opp mot "sommerformen" ved f.eks å benytte deg av LARS lokallagstilbud i Oslo og Trondheim.
 • LARS årsmøte 2019 i Trondheim
  02. februar 2019
  LARS arrangerer sitt årsmøte lørdag 4. mai 2019 på Scandic Lerkendal i Trondheim. Det ble i Patetra informert om at årsmøte skulle arrangeres i Bergen, men arrangementet har blitt flyttet til Trondheim.
 • Viktig seminar om BPA
  26. november 2018
  Seminaret «Assistanse i hverdagen» ble en stor suksess, og om du ikke fikk muligheten til ta turen innom ligger nå alle foredragene tilgjengelig på nett.
 • Kveldstrening på Studio 99
  09. august 2018
  VELKOMMEN TIL STUDIO 99 Nytt tilrettelagt treningsstudio åpner for kveldstrening tirsdag 21. august, kl. 17.00 LARS Øst/Oslo (Landsforeningen for ryggmargsskadde) ønsker LARS medlemmer og andre med funksjonsnedsettelse velkommen til kveldstrening tirsdager og torsdager fra kl. 16.30 – 19.00. LARS medlemmer har første prioritet, men vi regner med at det er plass til flere så møt opp.
 • LARS Sommer Camp
  07. juli 2018
  LARS Sommer Camp aktivitetene blir avholdt på ulike steder i Kristiansandsområdet, men «base camp» blir på ScandicBystranda
Flere artikler