Ny bok om treningsøvelser fra Landsforeningen for Ryggmargsskadde

Landsforeningen for Ryggmargsskadde med partnere er glade for å presentere en ny bok om treningsøvelser for rullestolbrukere og alle andre som kan ha glede av boken med treningstips, veiledninger og videoer.
25. februar 2017

I denne boken presenteres styrketreningsøvelser for deg som sitter
i rullestol. Vi ønsker å gi deg en verktøykasse med enkle øvelser som du effektivt kan gjøre hjemme eller på et treningssenter. Øvelsene kan også brukes av fagpersoner, eller andre, som vil ha tips og inspirasjon om trening for personer som sitter i rullestol.Boken er et felles samarbeidsprosjekt mellom Landsforeningen
for Ryggmargsskadde (LARS), Avdeling for Ryggmargsskader ved St. Olavs Hospital, Olympiatoppen Midt-Norge, Helmet AS, Siste Skrik Kommunikasjon og Exorlive. Med hjelp av midler fra Extrastiftelsen har vi laget et utvalg treningsøvelser for rullestolbrukere.

Boken er tilgjengelig i en papirutgave og i en elektronisk versjon. Papirutgaven er sendt til alle LARS medlemmer og den elektroniske versjonen kan lastes ned fra hjemmesidene til Landsforeningen for Ryggmargsskadde på www.lars.no I den elektroniske versjonen er alle øvelsene presentert med korte demonstrasjonsfilmer med lenker på sidene for de enkelte øvelsene i boken, totalt 62 filmer. I tillegg er det laget tre treningsfilmer som i sin helhet kan følges når du trener hjemme. I den elektroniske utgaven på nett har vi også laget en kortfilm til inspirasjon og motivasjon til deg som ønsker å trene på et treningssenter.

Her er lenke til boken med videoer http://lars.no/ryggmargskader/treningsbok-og-abc-om-ryggmargsskade/3fd8838c-3825-4e4e-a4c2-cbe212364702Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) ønsker å takke alle som har bidratt til denne flotte og viktige boken om treningsøvelser for rullestolbrukere.

Dette prosjektet er støttet av ExtraStiftelsen Helse og Rehabilitering, - foruten dem hadde vi ikke fått til prosjektet og boken.

Vi vil takke alle for bidragene til boken innkludert St. Olavs Hospital for deres gode bidrag på fagsiden og spesielt ønsker vi å rette en stor takk til Berit Brurok for utmerket og målrettet prosjektledelse.

LARS er stolt av resultatet og vi håper at boken med videoer blir tatt godt i mot og vil være til hjelp og inspirasjon for alle som ønsker å få mer trening og mosjon inn i hverdagen.

Del gjerne denne nyheten videre.

 
Med treningshilsen fra LARS hovedstyret

Flere nyheter
 • Kveldstrening på Studio 99
  09. august 2018
  VELKOMMEN TIL STUDIO 99
  Nytt tilrettelagt treningsstudio åpner for kveldstrening tirsdag 21. august, kl. 17.00
  LARS Øst/Oslo (Landsforeningen for ryggmargsskadde) ønsker LARS medlemmer og andre med funksjonsnedsettelse velkommen til kveldstrening tirsdager og torsdager fra kl. 17.00 – 20.00. LARS medlemmer har første prioritet, men vi regner med at det er plass til flere så møt opp.
 • LARS Sommer Camp
  07. juli 2018
  LARS Sommer Camp aktivitetene blir avholdt på ulike steder i Kristiansandsområdet, men «base camp» blir på ScandicBystranda
 • Vinter Camp på Golsfjellet
  02. februar 2018
  Tisleifjorden på Golsfjellet er ikke som andre fjellvann. Når LARS (Landsforeningen for ryggmargsskadde) arrangerer Vinter Camp, så blir det ikke en helt vanlig helg heller. Det kommer til å bli fartsfylt og morsomt når LARS arrangerer Vinter Camp for sine medlemmer fra 9. til 11. februar.
 • Invitasjon til LARS årsmøte og landskonferanse 2017
  08. april 2017
  Konferansen vil finne sted på Scandic City Stavanger i tidsrommet fredag 5. mai til søndag 7. mai.
 • Invitasjon til Norges første leirduestevne for rullestolbrukere
  08. april 2017
  Vi inviterer rullestolbrukere og funksjonshemmed til flott leirdueskytestevne på Buttentjern jaktskytesenter på Ringerike. Alle er velkomne! Stevnet er gratis, men en må ordne reise og eventuelt opphold selv. Det vil bli konkurranser, kurs og oppvisning av Kenneth Aspestrand. Noe å bite i og drikke blir det og i tillegg til utstillinger.
 • To nye ABCer om smerter og spastisitet og ryggmargsskade er tilgjengelige
  08. mars 2017
  Landsforeningen for Ryggmargsskadde sammen med spinalenhetene er glade for å annonsere at to nye ABCer om smerter og spastisitet og ryggmargsskade er produsert. Det er en ABC tiltenkt brukere og en ABC tiltenkt fagpersoner og helsepersonell.
Flere artikler